Följ Bonnier Magazines & Brands

DV:s toa samlar pengar till WaterAid

Pressmeddelande   •   Nov 19, 2013 08:00 CET

I dag är det Världstoalettdagen och för kampanjen I Love Toa har Damernas Värld designat en kärlekstoalett. En röst på DV:s toalett ger 10 kr till WaterAids arbete för alla människors rätt till sanitet och rent vatten.

2,5 miljarder människor saknar tillgång till en toalett. Det vill WaterAid uppmärksamma med "I Love Toa", en välgörenhetskampanj i vilken tio specialdesignade toaletter ska samla in pengar för att bekämpa sanitetskrisen i världen. Bakom toaletterna står välkända namn och ett av dem är Bonnier Tidskrifters modemagasin Damernas Värld.

Damernas Världs rosa toalett är dekorerad med rosor, läppstiftskyssar och ett hjärta som en kärleksförklaring till den ofta ofräscha, pinsamma – men älskade – toan. Tanken är att man ska uppskatta lyxen i att ha fri tillgång till en toalett.
– Vi är engagerade i WaterAids arbete för att alla ska ha rätt till rent vatten och toaletter. Därför var det en självklarhet att vara med även i detta projekt där hela DV-redaktionen har varit delaktiga, säger Damernas Världs chefredaktör Martina Bonnier.

Toaletterna kommer att ställas ut i gallerian Mood i Stockholm den 15-22 november. Under tiden kan allmänheten rösta på dem på kampanjsidan ilovetoa.se och för varje röst skänker kampanjens huvudsponsorer 10 kronor till WaterAids arbete. Det går även att buda på toaletterna på Tradera och målet är att alla sammanlagda och oavkortade intäkter ska nå upp till 300.000 kronor. Den designer som fått flest röster blir den som lyckats skapa Sveriges längsta toalettkö.

Kampanjen har hashtag #ilovetoa och toaletterna är designade av:
Steffo Törnquist, TV-programledare
Anitha Schulman, designer och entreprenör
Martin Kellerman, serietecknare
Syster Sol, artist
Magnus Carlsson, artist
Rickard Sjöberg, tv-programledare
Vagnelind, konstnär
Isabelle Sällström, grafisk formgivare och illustratör
Damernas Värld, modemagasin
Mood Stockholm, shoppinggalleria

För mer information kontakta:
Fam Kinell, assistent Damernas Värld, 08-736 52 53, fam.kinell@dv.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.