Följ Bonnier Magazines & Brands

Damernas Värld rekryterar skönhetsredaktör från Elle och Bon

Pressmeddelande   •   Aug 26, 2015 15:30 CEST

Maria Ahlgren blir ny skönhetsredaktör för Damernas Värld. Hon kommer närmast från Elle, där hon varit frilansjournalist inom mode, skönhet och hälsa, samt bloggare och skönhetsredaktör på elle.se. Maria Ahlgren har också varit skönhetsredaktör på modetidningen Bon.

Maria Ahlgrens blogg på elle.se var i fjol nominerad i kategorin Bästa skönhetsblogg i Swedish Beauty and Cosmetics Award. Dessförinnan var hon skönhetsredaktör på modetidningen Bon. Hon har frilansat från Japan där hon bodde med sin familj under några år.

– Jag känner att jag har vunnit guldbiljetten. Att få skapa skönhetssidorna i Sveriges största modemagasin är ett drömuppdrag. Skönhetsrapporteringens villkor och roll har, precis som annan journalistik, förändrats i det nya medielandskapet. Det är en fantastisk utmaning att skapa innehåll som känns relevant, unikt och trovärdigt för dagens upplysta och härligt kräsna konsumenter, säger Maria Ahlgren.

– Vi är väldigt glada att vi har hittat en så duktig och erfaren journalist och skönhetsredaktör med ett så genuint intresse för skönhet och hälsa, säger Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld.

Den 7 september blir Maria Ahlgrens första arbetsdag på Damernas Värld. Caisa Jansson, som i dag är skönhetsredaktör på Damernas Värld, går i mitten av september till Kicks Magazine där hon blir chefredaktör.

– Det har varit väldigt utvecklande, men framför allt fantastiskt roligt att få vara en del av Damernas Världs kreativa och coola redaktion. När jag nu lämnar Bonnier Tidskrifter för att bli chefredaktör på Kicks Magazine får Maria Ahlgren ta över ett av de mest spännande jobben i hela branschen. Jag önskar henne all lycka till och ser fram emot att få ta del av vad hon och övriga redaktionsmedlemmar kommer att åstadkomma framöver, säger Caisa Jansson.

– Vi önskar Caisa all lycka till med sitt nya jobb, och hälsar Maria varmt välkommen till Sveriges största modetidning, säger Martina Bonnier.

För mer information kontakta:
Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld
08 736 5382, martina.bonnier@dv.bonnier.se

Rebecka Edgren Aldén, andreredaktör och stf ansvarig utgivare Damernas Värld
0708 41 42 53, rebecka.edgren-alden@dv.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.