Följ Bonnier Magazines & Brands

Damernas Värld och modevärlden hyllar mamman!

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2015 13:05 CEST

Gravida kvinnor och mammor med bebisar syns på den internationella catwalken nu. En utveckling Damernas Värld vill uppmuntra och uppmärksamma. Därför pryder en av Sveriges största modeller, Caroline Winberg och hennes två månader gamla son Casper, omslaget till Damernas Värld nr 12.

Under Dolce & Gabbanas visning för höst/vinter 2015 kom modellerna ut med bebisar i famnen. Australienska Vouge gjorde en markering när de visade modellen Nicole Trunfio ammande sin son Zion. Just rätten att få mata sitt barn varhelst det behövs är en fråga som engagerat flera modeller. På instagram har vi bland annat kunnat se Doutzen Kroes, Gisela Bündchen, Natalia Vodianova, Jaime King och Miranda Kerr göra sitt bästa för att normalisera amning. Även svenska Caroline Winberg ammar flitigt på instagram.

– Att amma är det mest naturliga man kan göra, så jag tycker inte att man ska behöva sätta sig i ett hörn, säger Caroline Winberg.

Och det är just hon och sonen Casper som pryder omslaget av Damernas Värld nr 12 som kommer i butik den 6 oktober. Hon är klädd i en sidenkreation från Dolce & Gabbana som är en del av hyllningen till föräldraskapet. Mönstret på klänningen är barnteckningar gjorda av designerna Domenico Dolce och Stefano Gabbanas egna syskonbarn.

– Modevärlden har inte varit känd för att inkludera kvinnor av alla former och åldrar, och därför känns det väldigt hoppfullt när flera modehus och kända modeller slår ett slag för mamman. Det ville vi uppmuntra och uppmärksamma, säger Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld.

Det är inte första gången ett barn pryder omslaget på Damernas Värld. På 40-talet syntes ofta småbarn på omslaget.

– Det är roligt att få överraska ibland. Det var minst 40 år sedan vi hade en bebis på omslaget, säger Martina Bonnier.

Damernas Värld nr 12 kommer till butik 6 oktober.


För mer information kontakta:

Martina Bonnier, chefredaktör och modechef på Damernas Värld
08 736 5382, martina.bonnier@dv.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.