Följ Bonnier Magazines & Brands

Carin Mannheimer är Årets Mappie 2012

Pressmeddelande   •   Feb 12, 2013 11:44 CET

Grand Hôtel i Stockholm var fyllt till bristningsgränsen med entusiastiska läsare och VIP- inbjudna när M-magasin bjöd in till sin årliga galafest på måndagskvällen. Sveriges mest mogna, attraktiva och pionjära pris Årets Mappie 2012, tilldelas Carin Mannheimer med motiveringen:


För utsålda hus visar hon hur kul livet kan vara trots krämpor. Med stor skicklighet och varmt hjärta lyssnar hon av stämningarna i folkdjupet. I hennes dramatik kan vi spegla oss. Hon får oss att gång på gång se på åldrandet med värme och humor!”


Carin Mannheimer kommenterar utmärkelsen:
”50+, 60+, 70+! Jag är i sanning en Mappie med råge vilket helt enkelt bevisar att en kvinna kan gå precis hur långt som helst. Jag är stolt och glad över utmärkelsen, och kan jag på något sätt bidra till att lätta på vandringen mot det som vi kvinnor ofta fruktar mest - gäddhäng, sladdrig mage, rynkor och omgivningens förakt - så blir jag ännu mer belönad."

“Med tävlingen vill vi skapa opinion kring kvinnor 50+ och placera dem i rampljuset. Vi kan, vi vill, vi törs!Säger Amelia Adamo chefredaktör på M-magasin.


Annelie Nordström blev utsedd till Årets Maktmappie med följande motivering: ”Hon slåss för en halv miljon arbetare i välfärden så att de ska hålla ett helt arbetsliv – för sig själva och för oss. Hon kommer själv från ’golvet’ och vet vad hon talar om. I hennes makt finns möjligheter till ett drägligare liv.”


Övriga vinnare:

Årets Kulturmappie - Maud Nycander & Kristina Lindström
Årets Hjältemappie - My Skarsgård
Årets Stilmappie - Marianne Bernadotte
Årets Internationella Mappie - Aung San Suu Kyi

För första året delas pris även ut till en ny egen kategori, Årets Hedersmappie. Årets Hedersmappie blev Christer Lindarw.


M-magasin instiftade priset Årets Mappie när tidningen startades för sju år sedan och tilldelas kvinnor över 50 år som inspirerat och åstadkommit något anmärkningsvärt under året som gått.


Tidigare pristagare:

2006 - Maud Olofsson, 2007 - Stina Lundberg Dabrowski, 2008 - Margot Wallström, 2009 - Elisabet Höglund, 2010 - Carin Götblad, 2011 - Kikki Danielsson


Det är M-magasins läsare och en jury som röstat fram dessa praktfulla, inspirerande kvinnor – alla 50+. Årets Mappie, Carin Mannheimer, är den som fått de allra flesta rösterna.


För intervjuförfrågningar, pressbilder och mer information kontakta Affect Agency:
Andreas Carlsson, andreas.carlsson@affectagency.com, 076-052 98 06

Jakob Jansson, jakob.jansson@affectagency.com, 076-052 98 04


Om M-magasin M-magasin grundades 2006 av chefredaktör Amelia Adamo och är i dag en av Sveriges största tidningar för kvinnor med en upplaga på 84 800 (TS 2011) och en ökning i Orvesto 2012:3 med 22%. M-magasin blev utsedd till Årets Tidskrift 2010 och Årets nya Tidskrift 2006. Uttrycket Mappie betyder Mogen Attraktiv Pionjär Person.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.