Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonniers magasin går samman

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2018 09:40 CEST

Bonnier Magazines & Brands och Bonnier News Lifestyle bildar Sveriges ledande aktör inom livsstilsmedier.

Bonnier har fattat ett inriktningsbeslut om att skapa Sveriges största magasinsverksamhet genom att koncernens två svenska magasinsföretag ska gå ihop: Bonnier Magazines & Brands och Bonnier News Lifestyle blir en enhet vid årsskiftet. Planen är att de två verksamheterna går samman till en enhet som kommer att vara en del av Bonnier News.

Den nya enheten kombinerar Magazines & Brands starka varumärken med News digitala utvecklingskraft och räckvidd. Tillsammans hade de två bolagen under 2017 en omsättning om ca 1 200 miljoner kronor.

Lars Dahmén, vd för Bonnier Magazines & Brands:
”Magazines & Brands premiuminnehåll, starka varumärken och nära relationer till målgrupperna, tillsammans med räckvidden och den digitala kraften som finns inom News, ger oss en rejäl styrka framåt. Som en del av News får vi en digital verktygslåda som ingen annan nordisk aktör kommer i närheten av. Nu får vi bästa möjliga förutsättningar att öka farten i utvecklingen av både befintliga och nya digitala produkter samtidigt som vi fortsätter att vårda premiumprodukter som Sköna Hem, Privata Affärer, M Magasin och Lantliv som fortsätter att vara starka och lönsamma.”

Arbetet med samgående påbörjas omgående och kommer att ledas av Lars Dahmén vd för Magazines & Brands. Den nya starka verksamheten ska vara på plats vid årsskiftet och drivas som en egen enhet inom Bonnier News, ledd av Anna-Clara Welander, som idag är chef för Bonnier News Lifestyle. Welander rapporterar till Anders Eriksson, vd för Bonnier News.

Anna-Clara Welander, chef Bonnier News Lifestyle:
”Med ökad räckvidd och kundbas kan vi snabbare skala upp våra affärer – oavsett om det gäller digitala tjänster eller prenumerationsaffären i print. Även om produkterna har olika förutsättningar, ser vi tydligt att verksamheterna kompletterar varandra. Lifestyle är ledande digitalt och har en stark lösnummeraffär, Magazines & Brands har starka varumärken och en stor prenumerationsaffär.”

Anders Eriksson, vd Bonnier News:
”Att utveckla och växa inom konsumentvertikaler som livstilsmedier är en viktig del av Bonnier News strategi. Den satsningen stärks avsevärt av att Magazines & Brands med dess starka varumärken, produkter och innehåll blir en del av vår verksamhet. Kombinationen med Bonnier News Lifestyle, den digitala räckvidden hos Expressen, samt möjligheter att även utveckla affärer och produkter tillsammans med Dagens Nyheter, Dagens industri och HD-Sydsvenskan ger utmärkta förutsättningar framåt.”

Om verksamheterna:

Bonnier Magazines & Brands omsatte 2017 ca 950 mkr och har ca 300 anställda. Förlaget ger ut ett tjugotal kända magasin, bl.a. Teknikens Värld, amelia, M Magasin, Sköna Hem, Kamratposten, Privata Affärer och Allt om Mat.

Bonnier News omsatte 2017 ca 4900 mkr och har ca 1700 anställda. I Bonnier News ingår varumärken som Dagens Nyheter, Dagens industri, Expressen, Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Bonnier News Lifestyle ingår i Bonnier News och driver produkter under varumärkena Mitt kök, Allt om Bilar, Hälsoliv, Allt om vin, Allt om resor, Leva & Bo, Hitta Hem, Happy Green mfl.

För mer information:

Lars Dahmén, VD, Bonnier Magazines & Brands, 070 783 18 48
David Salsbäck, Kommunikationschef Bonnier AB, 0733 89 00 90

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.