Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Tidskrifter slår trafikrekord!

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2017 09:05 CET

Bonnier Tidskrifter slår historiskt trafikrekord och nådde förra veckan mer än 13 miljoner sidvisningar på Kia-index. Bakom succén står bland annat mamas och toppbloggaren Elaine Eksvärds kampanj #intesåkonstigt och amelias upprop #ägnatten.
– Det känns förstås fantastiskt att vår viktiga journalistik gör skillnad och engagerar så många, säger Frida Boisen, digital chef och ansvarig utgivare på Bonnier Tidskrifter.

Bonnier Tidskrifter har senaste året genomfört en rad digitala satsningar och nyckelrekryteringar, vilket har lett till att sidvisningarna nära på fördubblats sedan årets start.

– Den här rekordveckan är ett resultat av ökat samarbete över redaktionsgränserna, finslipad teknik och systematiskt kvalitetsarbete. Det är fantastiskt att se trafikrekord samtidigt som vi fokuserar mer på kvalitet och mindre på klassiska viraler, säger Carl Grape, trafikchef på Bonnier Tidskrifter.

Bakom förra veckans framgångar ligger flera upprop från redaktionerna, som syftar till att få till en samhällsförändring. Mama lanserade förra veckan #intesåkonstigt, för att hylla alla funktionsvariationer i vårt samhälle, och just visa att det inte är så konstigt.

– På mama vill vi med kampanjen "Inte så konstigt" uppmärksamma alla barn och familjer, som i vanliga fall inte syns särskilt mycket i media. Barn som till exempel har ett syndrom eller en diagnos. Vi driver kampanjen tillsammans med retorikern och mama-bloggaren Elaine Eksvärd, som själv har en dotter med Williams syndrom. Responsen hittills har varit fantastiskt positiv, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsch.

Dessutom har amelias satsning #ägnatten väckt stort intresse och engagemang. En satsning som kräver att mer fokus läggs på kvinnors trygghet.

– #ägnatten är en otroligt viktig kampanj för amelia eftersom 3 av 4 kvinnor känner sig otrygga när det är mörkt ute och är rädda för att bli överfallna och misshandlade enligt amelias färska Sifo-undersökning. Det är oacceptabelt tycker vi! Det är kvinnors rättighet att känna sig trygga och politiker måste prioritera frågan, därför startade vi också en namninsamling på ägnatten.se. Kampanjen fick stor viral spridning och flera kända män och kvinnor stod bakom kampanjen – bland andra Alice Bah Kuhnke, Birgitta Olsson, Charlotte Kalla, Alexandra Pascalidou och Henrik Schyffert. Vi har samlat in över 1600 namn och 400 kommentarer under några veckor, säger amelias chefredaktör Maria Sognefors.

Förutom dessa upprop engagerade även Teknikens världs livebevakning av lanseringen av nya Volvo XC60 rejält.

Bonnier Tidskrifter, som numera också är Nordens största influencernätverk, sedan sammanslagningen med Tailsweep, fortsätter också satsningen med att rekrytera Sveriges bästa influencers. I veckan kunde Daniel Troyse, Head of Influencer för Tailsweep, berätta att Tailsweep nu har en räckvidd på en halv miljon besökare inom matsegmentet.

– Det är ingen slump att allt fler starka influencers väljer att jobba med oss på Bonnier Tidskrifter. Det blir en perfect match – där våra starka varumärken och redaktioner kan jobba tätt med våra fantastiska influencers, och som i fallet med #intesåkonstigt nå ut och engagera miljoner. Det blir en win-win för alla, i bästa fall lyckas vi tillsammans, till och med lyfta viktiga frågor och förändra vårt land till ett lite bättre land, säger Frida Boisen.

För mer frågor:

Kontakta Frida Boisen, Digital chef, 070-300 27 40, frida.boisen@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera