Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Tidskrifter mer än fördubblade resultatet

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2014 09:05 CET

Resultatet för koncernen Bonnier Tidskrifter landar på 89,5 miljoner kronor 2013, att jämföra med 42 miljoner året innan. Omsättningen uppgick till drygt 1 miljard kronor med en täckningsgrad på 8,3 procent.

– Trots en pressad annonsmarknad som fortsatte ned även under 2013 har vi lyckats bra. Under året har vi sett en utplaning av den negativa upplageutvecklingen, säger Mats Carleson, VD Bonnier Tidskrifter.

Bonnier Tidskrifters resultat beror mestadels på att kostnadsnivån sänkts ordentligt när 2013 påbörjades men också på att de digitala affärerna har haft en god tillväxt under året. Antalet unika besökare ökade med 22 procent och antalet sidvisningar med 10 procent. I och med ökningen etablerade Bonnier Tidskrifter sig som Sveriges största publicist av livsstilssajter och når nu på veckobasis över 2 miljoner svenskar, och har därmed passerat morgontidningarna i räckvidd.

Bonnier Tidskrifter har under det gånga året fokuserat på att göra färre och lönsammare affärer.
– Vi har medvetet låtit vår omsättning krympa genom att avsluta mindre lönsamma projekt och glesa ut utgivningen på sina håll och på det sättet förbättrat lönsamheten. Det är med glädje jag kan konstatera att Bonnier Tidskrifters anställda får en personalbonus med marslönen. Det har inte hänt sedan 2007, säger Mats Carleson.

För mer information, kontakta:
Mats Carleson, Bonnier Tidskrifters VD, 08 736 5085, mats.carleson@bt.bonnier.se

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.