Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Tidskrifter lanserar “Tjock” – livsstilsvarumärket för män

Pressmeddelande   •   Mar 05, 2013 10:50 CET

Bonnier Tidskrifter satsar på en ny sajt för svenska män. Gänget bakom Feber.se gör nu Tjock.se, sajten för den generation män som nördar ner sig i köket, vet allt om öl, njuter av att köpa verktyg och för vilka en cykel inte bara är ett sätt att ta sig till jobbet på.

– Efter sju år med Feber ser vi tydligt att det finns ett redaktionellt hål på nätet, män vill läsa om annat än teknik och sport. Eftersom det finns hur mycket som helst att skriva om och ingen annan gör det på svenska startar vi Tjock. Vi har jobbat hårt på att hitta rätt bredd av ämnen, rätt fokus på urvalet och rätt stil på presentationen, säger Roger Åberg, grundare av Tjock och Feber.

Tjock kompletterar Bonnier Tidskrifters erbjudande för de annonsörer som vill nå en manlig målgrupp tillsammans med Feber, ICON och Teknikens Värld.
– Kvaliteten och urvalet i kombination med målgruppen gör erbjudandet unikt i Sverige, säger Daniel Frodin, förlagsredaktör för Teknik & Special på Bonnier Tidskrifter. Vi har traditionellt sett arbetat mycket bra mot den kvinnliga målgruppen på Bonnier Tidskrifter, nu blir vi mer kompletta även mot männen med fyra mycket kompetenta varumärken.

Från Feber ärver Tjock möjligheten för besökarna att tycka till om artiklarna, men istället för grader får varje artikel en vikt – ju tjockare desto bättre. Besökarnas engagemang och åsikter är något som andra knappt bryr sig om, på Tjock är det en del av upplevelsen för besökaren.
– När man publicerar i den hastighet och omfattning som Feber gör och Tjock kommer att göra, är åsikten om artiklar en kritisk del för besökarna – och för oss på redaktionen. Ingen redaktionell sajt i Sverige uppskattar besökarnas reaktioner, synpunkter och åsikter som vi gör, säger Bobby Green, redaktionschef för Tjock.

Självklart är Tjock responsiv och fungerar ypperligt både i mobil och på tablet. Men det betyder inte att den som har dator och stor skärm får en nerskalad upplevelse – tvärtom. I långt över HD-upplösning visas till exempel bilder i fullbredd. Samtidigt har allt som kan störa innehållet skalats bort.

En av Sveriges, kanske världens, snyggaste redaktionella webbplatser måste såklart även ha en annonsmiljö i världsklass – både för besökarna och annonsörernas skull. Genom att använda kontrastplattor bakom annonser sätts fokus både på redaktionellt material och annonser vid rätt tillfälle.
– Vi arbetar aktivt med att ständigt förbättra kvaliteten i vår redan marknadsledande annonsmiljö och Tjock är ytterligare ett exempel på detta, säger Peder Bonnier, ansvarig för Bonnier Tidskrifters Digitala Medier.

Tjock har premiär tisdagen 5 mars men har redan innan ridån går upp på riktigt nästan 1000 fans på Facebook och intresset för produkten är stort.

Sju olika kategorier finns på Tjock:
Garderoben
– här hittar ni väskor, klockor, kläder, skor och allt annat man kan ha på sig.
Garaget
– här finns bilar och motorcyklar men även verktyg, maskiner, cyklar och båtar.
Hemmet
– här tipsar vi om saker som gör köket grymmare, lägenheten vackrare och kontoret smartare.
Kroppen
– allt för att må bättre både fysiskt och psykiskt.
Passet
– biljetten till restauranger, resmål, upplevelser, äventyr, guider och hotell.
Sinnet
– här inspirerar vi med musik, film, tv, konst, konserter och formgivning.
Strupen
– kategorin där vi frossar i öl, läsk, mat, godis, snacks och grillning.


Läs mer om varför Tjock finns i Bonnier Tidskrifters Digitala Mediers utvecklingsblogg.
Du kan också gå in och kika på sajten på Tjock.se.

Frågor? Kontakta:

Roger Åberg, chefredaktör, 073 531 70 10, roger@tjock.se

Daniel Frodin, förlagsredaktör för Teknik & Special på Bonnier Tidskrifter, 073 984 36 92, daniel.frodin@bt.bonnier.se 

Peder Bonnier, ansvarig för Bonnier Tidskrifters Digitala Medier, 070 590 63 45, peder.bonnier@bt.bonnier.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.