Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Tidskrifter lanserar nästa generations sajter med annonseffekt i centrum

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2012 13:00 CEST

I slutet av oktober relanseras tre av Sveriges största tidskriftssajter amelia.se, veckorevyn.com och mama.nu i en helt ny responsiv design, som har fokuserat på att radikalt förbättra både annonsmiljön och läsarupplevelsen. Detta är ett första steg i en relansering av Bonnier Tidskrifters samtliga sajter.

– Vi har arbetat oerhört intensivt för att optimera placeringar och format. Jag skulle vilja påstå att vi nu har marknadens bästa displayformat, och vi har ökat synligheten med över 50 procent på de flesta av våra placeringar. Det är viktigt att våra annonsörer kan räkna med att deras exponeringar har samma starka effekt på en smartphone och surfplatta som i datorn.
Dessutom har vi radikalt minskat antalet placeringar på sajterna och sett till att vi aldrig visar mer än en annons per skärm, något som vi är relativt ensamma om på den svenska marknaden, säger Bonnier Tidskrifters annonsdirektör Anna Ericson.

– Vi har haft en otrolig trafiktillväxt på våra sajter under det senaste året över alla plattformar, men tillväxten på smartphones har varit explosionsartad. Den mobila trafiken står nu för nästan 40 procent av trafiken i nätverket. Därför vill vi säkerställa att vi har en annonsmiljö i världsklass för våra sajter, oavsett plattform, säger Peder Bonnier som är ansvarig för den digitala verksamheten på Bonnier Tidskrifter.

Projektet har letts av Fredrik Strömberg, Creative Director på Bonnier Tidskrifter.
– Utmaningen med att bygga en responsiv miljö har varit att behålla och förbättra kvaliteten i annonserna oavsett skärmstorlek. Vi har inte bara förändrat placeringar och storlekar, men framför allt sättet som annonserna naturligt interagerar med innehållet och formgivningen av sajten i övrigt. Vi har A/B testat och optimerat den nya designen sedan i juli och har själva blivit överraskade över de enormt positiva resultaten.

För mer information, se video eller kontakta:
Peder Bonnier, Head of Digital, 08-736 50 45
eller
Fredrik Strömberg, Creative Director Digitala Medier, 08 – 736 50 15

Användargränssnitt och design har gjorts internt på Bonnier Tidskrifter och utvecklingen har letts av Bonnier Digital.
Creative Director: Fredrik Strömberg
Art Director: Scott Richter
Frontend: Kal Ström
Teknisk Projektledare: Kristofer Lundqvist

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.