Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Tidskrifter - god tillväxt på de digitala affärerna och magasinen

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2015 15:15 CET

Resultatet för Bonnier Tidskrifter-koncernen landar på 78 miljoner kronor att jämföra med 89 miljoner för 2013. Omsättningen uppgick till drygt 1 miljard kronor med en täckningsgrad på 7,5%.

– Vi har haft ytterligare ett år med tuff annonsmarknad för magasinen och mot bakgrund av det tycker jag att vi har lyckats bra, säger Mats Carleson vd Bonnier Tidskrifter. Under året har våra totala prenumerationsintäkter dock ökat för första gången på flera år.

Trots den tuffa annonsmarknaden och ett tapp på annonsintäkterna för magasinen är årets resultat bättre än budget. Detta beror förutom på en god kostnadskontroll, på ökade prenumerationsintäkter, växande kringaffärer kopplat till de starka varumärkena och en god tillväxt på de digitala affärerna. Trafiken (sidvisningar) har ökat med över 22% och antalet unika besökare med 35% jämfört med föregående år. De digitala annonsintäkterna har ökat i samma takt.

I och med räckviddsökningen förstärker Bonnier Tidskrifter ytterligare sin plats som Sveriges största publicist av livsstilssajter. Bonnier Tidskrifter har 4,3 miljoner magasinsläsare varje år och 2,3 miljoner unika besökare varje vecka.

Bonnier Tidskrifter har under det gånga året fortsatt fokuserat på att bredda affärerna på respektive varumärke såväl digitalt som på magasinen.

– Det är med glädje jag kan konstatera att Bonnier Tidskrifters anställda för andra året i rad får en personalbonus med marslönen, säger Mats Carleson.

För mer information, kontakta:
Mats Carleson, vd Bonnier Tidskrifter
mats.carleson@bt.bonnier.se
08-736 50 85

Agneta Ljungman, kommunikationschef Bonnier Tidskrifter
agneta.ljungman@bt.bonnier.se
076-535 68 50

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00
Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.