Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier Magazines & Brands förstärker True Native-satsning: Värvar Johanna Nordström från Nyheter24

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2017 08:00 CEST

Nu förstärker Bonnier Magazines & Brands sin true native-satsning och stjärnvärvar Johanna Nordström, en av Sveriges mäktigaste inom sociala medier, som går från Social Media Manager-tjänsten på Nyheter24, till videoredaktionen på Bonnier Magazines & Brands.

– Att få jobba som videoproducent hos Bonnier Magazines & Brands är en jättestor ära för mig. Att få jobba med innehåll på en så stor plattform är sjukt mäktigt och jag ser fram emot att utvecklas och lära mig ännu mer. Det kallar jag vardagslyx, säger Johanna Nordström.

Bonnier Magazines & Brands utökar sin framgångsrika true native-videosatsning och rekryterar Johanna Nordström, från Nyheter24. Johanna har blivit utsedd till Sveriges näst mest inflytelserika kvinna i sociala medier efter Zara Larsson. Hon har också blivit utsedd till Årets twittrare 2015 på Social Media Gala, inte minst för sitt twitterkonto Skitjobbig som idag har fler än 131 000 följare.

– Johanna Nordström har en unik profil och är verkligen outstanding på konsten att beröra i video i sociala medier, med hjärta, humor och hjärna. Vi är stolta över att ha rekryterat Johanna till Bonnier Magazines & Brands true native-satsning, säger Frida Boisen, Digital chef & ansvarig utgivare, på Bonnier Magazines & Brands.

Johanna kommer att skapa socialt videoinnehåll för varumärken som VeckoRevyn, amelia, Sköna hem, mama, Damernas Värld och många fler. Dels jobba med redaktionellt innehåll, men också skapa kommersiellt native video content.

– Vi la ut en framgångsrik true native-strategi i början av förra året – med att bygga Sveriges bästa native video-redaktion, med videokreatörer som gör såväl redaktionellt som kommersiellt innehåll. Det är så influencers jobbat i åratal, det är dags att redaktioner också gör det. Det är då det blir native på riktigt. Självklart ska innehållet tydligt vara annonsmärkt, det är a och o med tydlighet och transparens. Många redaktioner säger att de gör native, men det de faktiskt gör är något helt annat, med en separerad annonsproduktionsstudio, som inte gör innehåll för varumärket i övrigt, det är inte true native. Våra kreatörer och redaktörer vet exakt vilken tonalitet som faktiskt fungerar, säger Frida Boisen.

True native-satsningen med videoavdelningen har redan tredubblat sitt resultat mot i fjol, och leds framgångsrikt av Linnea Isaksson, Head of Video Content, och har senaste året jobbat med kunder som Netflix, Pampers, Plantagen och Ica.

– Vår ständigt positiva inställning och vilja att alltid göra riktigt bra innehåll som vi vet att våra läsare och följare vill titta på - vare sig det är native eller redaktionellt. Och såklart, vår breda kompetens i teamet och hur vi kompletterar varandra. Tillsammans gör vi allt från idéarbete och briefer till manus, produktion, postproduktion och publicering. Det gör oss väldigt synkade i produktionen och därmed också väldigt snabbfotade, säger Linnea Isaksson, Head of Video Content på Bonnier Magazines & Brands. 

För frågor kontakta 

Frida Boisen, VP Digital chef & ansvarig utgivare, Bonnier Magazines & Brands, 070 300 27 40 frida.boisen@mag.bonnier.se

Johanna Nordström, videoproducent, Bonnier Magazines & Brands, 076 535 65 81
johanna.nordstrom@mag.bonnier.se

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy