Följ Bonnier Magazines & Brands

Bonnier förvärvar nio varumärken av LRF Media

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2016 11:05 CET

Bonnier har i dag förvärvat nio varumärken från LRF Media. Svenska Bonnier Tidskrifter förvärvar varumärkena Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin samt Hembakat. Det nordiska bolaget Bonnier Publications med huvudkontor i Köpenhamn förvärvar Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria.

Bonnierkoncernen förvärvar sammanlagt nio varumärken inom Historia, Inredning & Livsstil samt Mat & Bak.

– Detta kompletterar våra redan befintliga varumärken i respektive nisch och det ska bli kul att ta in dessa affärer till oss på Bonnier Tidskrifter för att växa ytterligare. Hembakat visar också att det på kort tid går att skapa en lönsam tidningsaffär och en riktigt stark digital kanal, säger Lars Dahmén, VD Bonnier Tidskrifter.

De historiska titlarna Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria är baserade i Malmö och organiserade som ett dotterbolag till LRF Media. Bonnier Publications köper hela bolaget som även fortsatt ska verka i Malmö.

– Förlaget som ger ut de historiska titlarna i Malmö fortsätter vi att driva som ett separat bolag. Varumärkena passar fint i vår portfölj, och bland annat ser vi det som en stor fördel att Allt om Historia utkommer i hela Norden, på samma sätt som många av våra titlar. Vi är imponerande av det sätt som förlaget lyckats bredda och diversifiera portföljen runt historieintresset, säger Jesper Buchwald, VD Bonnier Publications.

LRF Media har som tidigare meddelats valt en strategi som innebär fokus på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL. Övriga varumärken har därför bjudits ut till försäljning.

– För LRF Media är försäljningen ett viktigt steg i vår strategiska inriktning att bli ett landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus, säger Anders Källström, ordförande LRF Media.

– Vi är mycket nöjda med denna affärsöverenskommelse. Bonnier är en trygg och långsiktig ägare och som har goda förutsättningar att ta väl vara på medarbetarna och den potential som finns hos varumärkena, säger Ann Henriksson, VD på LRF Media.

Medarbetarna vid de berörda bolagen har informerats i dag och den formella övergången sker den 1 juni 2016.

För mer information, vänligen kontakta:

Ann Henriksson, VD, LRF Media, 070-511 05 70.

Lars Dahmén, VD Bonnier Tidskrifter samt 
affärsområdesansvarig Bonnier Magazines, 070-783 18 48. 

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.