Följ Bonnier Magazines & Brands

Bevara stilen i stan

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2013 09:00 CEST

Nu kommer en ny tidning från Gård & Torp om att renovera lägenheter varsamt och att bevara originaldetaljer, vare sig de är från sekelskiftet eller sextiotalet. Riv inte ut det gamla!

I tio år har Gård & Torp skrivit om att rusta hus och gårdar på landsbygden, men byggnadsvård är så mycket mer än falu rödfärg och lerklining. Därför gör vi en specialtidning fylld av inspiration och kunskap om stadens och förortens hus: Bevara stilen i stan.
– Vi har märkt att intresset för att bevara och återskapa ökar bland yngre personer och antalet byggnadsvårdsbutiker har mångdubblats under de senaste åren.
Byggnadsvårdstänket i lägenheter ser annorlunda ut än för villor och hus på landet. I stan handlar det mer om yta och bevarande eller komplettering av originaldetaljer än om materialval och metod. Stadshusen har renoverats oftare och här har man redan bytt ut det mesta av det gamla under åren, säger Gård & Torps chefredaktör Gunilla von Platen.

Bevara stilen i stan är tidningen för alla som vill renovera sin lägenhet utan att förstöra planlösning och originaldetaljer. Här kan du läsa om balkonger från olika tider, miljonprogrammets välplanerade lägenheter, en pampig våning med gyllenläderstapeter, grönskande innergårdar, ett 1700-talshus som räddades från förfall och ett funkiskök som blev dubbelt så stort. Dessutom massor av boktips, köpställen och inspiration!

Bevara stilen i stan ges ut av Bonnier Tidskrifters bolag Bonnier Antik & Livsstil och finns i välsorterade tidningskiosker från den 3 oktober. Kan också beställas på www.gardochtorp.se/bevarastilen.

För mer information, kontakta:
Gunilla von Platen, chefredaktör för Gård & Torp
08 736 56 56, gunilla.vonplaten@gardochtorp.se


Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare ska Bonnier Tidskrifter erbjuda läsarna produkter som underhåller, berikar, vägleder, inspirerar – och helst överträffar läsarnas förväntningar.

Bonnier Tidskrifters verksamhet innefattar tidskriftsutgivning, kundtidningsproduktion, digitala produkter som webb och magasin för läsplattor, event böcker och kurser. Förutom Sverige har Bonnier Tidskrifter utgivning i Norge, Danmark, Holland och Belgien.

Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.