Följ Bonnier Magazines & Brands

Ann Fredlund ny chefredaktör för Allt om Trädgård

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2016 10:30 CEST

Ann Fredlund, sedan sex år chefredaktör för Tara, tillträder som chefredaktör för Allt om Trädgård den 7 november.

– Det ska bli jättekul. Jag kommer garanterat vara den som kan minst om trädgård på redaktionen, även fast jag kan en del. Men det ser jag bara som en fördel. Efter nära tjugo år i olika ledarbefattningar på kvällstidning och magasin tror jag att jag kan tillföra mycket på andra plan.

Ann Fredlund har ett förflutet som bland annat chefredaktör för amelia och var dessförinnan chefredaktör för tidningen Chef. Hon har också tidigare arbetat tio år på Expressen, bland annat som nyhetschef.

– Efter över tio år på livsstilsmagasin ska det bli roligt att nörda ner sig i ett ämne igen. Inget kunde passa mig bättre än trädgård! Jag har varit en flitig läsare av Allt om Trädgård i många år och har ett eget, starkt intresse. Dessutom ska det bli roligt att arbeta med en titel som har ett så tydligt "universum" – med många kringprodukter och tjänster – och se hur vi kan expandera och utveckla det.

Daniel Frodin, förlagschef Specialtidningar:

– Allt om Trädgårds redaktion har tillsammans med Viveka Ljungström de senaste åren visat hur de både kan göra en oerhört bra specialtidning och samtidigt åstadkomma digitala kurser, bokproduktion, e-handel tillsammans med Odla.nu och resor, bland mycket annat. Tillsammans med Ann Fredlund kommer Allt om Trädgård fortsätta blomstra och exploatera magasinets kraft och utveckla alla de kringaffärer som finns runt svenskarnas trädgårdar.

Allt om Trädgård är Nordens största trädgårdsmagasin med en upplaga på 62 900 ex (TS 2015) och en räckvidd på 226 000 (Orvesto 2015 helår) och som genom alltomtradgard.se når en stor publik (185 000 sidvisningar/vecka). Dessutom ger Allt om Trädgård ut en rad specialtidningar/oneshots, genomför en mängd läsarresor varje år och producerar trädgårdsböcker.

Ann Fredlund fortsätter att, utöver sin nya roll, att vara ansvarig för BT Content.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Ann Fredlund, 070-606 06 47, anfre@bt.bonnier.se.

Daniel Frodin, förlagschef Specialtidningar, 08-736 58 90 

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.