Följ Bonnier Magazines & Brands

amelia gör podd om kvinnor och karriär

Pressmeddelande   •   Jan 24, 2018 08:30 CET

Kvinnomagasinet amelia släpper sin första podd i samarbete med utbildnings- och matchningsföretaget Alpha CE.
– Podden är både matnyttig och inspirerande och en viktig del av det växande varumärket amelia, säger amelias chefredaktör Maria Sognefors.

I podden amelia Jobbliv berättar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson om sin passion för matte och politik, amelias chefredaktör Maria Sognefors om hur hon vågade söka jobb när hon var höggravid i vecka 42 och Andra Farhad, alias Börshajen, om hur det kändes att få ihop sin första miljon. Programledare är ekonomijournalisten Camilla Wagner. I slutet av varje program bjuder amelias jobbcoach Maria Mattsson Mähl, Alpha CEs grundare, på konkreta tips och övningar. 

– Flera undersökningar som amelia gjort visar att hälften av alla kvinnor känner oro och stress för sin arbetssituation och ekonomi. Då är det naturligt för amelia att ge våra läsare och lyssnare användbara verktyg, säger Maria Sognefors, amelias chefredaktör. 

I amelia Jobbliv får vi ta del av kända och okända kvinnors berättelser som vi alla kan känna igen oss i och inspireras av. 

– Det är ett spännande och viktigt uppdrag. Att få vara med och skapa en så bred satsning som syftar till att stärka kvinnors position på arbetsmarknaden och bidra till ökad ekonomisk självständighet känns stort, säger Camilla Wagner, programledare för amelia Jobbliv.

amelia Jobbliv har premiär den 24 januari och släpps i tio avsnitt varannan onsdag. Producent för amelia Jobbliv är Clara Wallin, som bland annat också producerar Värvet. Podcasten går att hitta via Acast och där poddar finns.

För mer information:

Maria Sognefors, maria.sognefors@amelia.se, tel: 0706095275

Camilla Wagner, camilla@klara-k.se, tel: 0700901157

Om amelia:

amelia är Sveriges största livsstilsmagasin för kvinnor och läses av 252 000 personer (Orvesto 2016). Magasinet kommer ut med 18 nummer 

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://bonnier-tidskrifter.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.