Följ Bonnier Magazines & Brands

Allt om Mat:s Stora Matpris till svensk skolmatsdebattör

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2011 10:50 CET

Tidningen Allt om Mat:s Stora Matpris 2011 går till Annika Unt Widell, projektledare för Skolmatens vänner. Pristagaren mottar utmärkelsen på mässan Mitt Kök i Älvsjö torsdag den 10 november och presenteras på Allt om Mat-scenen kl 11.00.

Annika Unt Widell, dietist och kommunikatör med bas i Södra Sandby i Skåne, har under många år arbetat för att förbättra den svenska skolmaten. Hennes enträgna arbete med att upplysa de folkvalda och departementen om läget för skolmåltiderna har bidragit till lagändringen som trädde i kraft den 1 juli i år. Enligt den nya lagen ska maten som serveras i skolan inte bara ska vara gratis, den ska också vara näringsriktig.

Allt om Mat:s Stora Matpris har delats ut sedan 1986. Mottagaren utses av tidningens redaktion, som strävar efter att ge priset till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur.

2010 gick priset till hemmabagaren och bloggaren Martin Johansson. Bland tidigare pristagare finns bland andra ekobonden Rolf Axel Nordström på Ängavallens gård (2009) och  journalisten Mats-Eric Nilsson (2008), författare till böckerna Den hemlige kocken samt Äkta vara.

Årets motivering lyder:
Allt om Mat:s Stora Matpris tillfaller år 2011 Annika Unt Widell för att hon med mod, kraft och oförtrutet engagemang driver frågan om bättre skolmat.

Bakom Skolmatens vänner står Lantbrukarnas riksförbund. I höst utkom Annika Unt Widell med boken ”Skolmatssafari”, med idéer och recept. Boken är gratis och ges ut med stöd av Jordbruksverket.

Pressbild
Lågupplöst pressbild bifogas. För högupplöst bild kontakta Ulla Karlström, redaktionschef Allt om Mat, 08-736 53 76.

Mer info
Ulla Karlström, redaktionschef Allt om Mat, 08-736 53 76
Annika Unt Widell 0702-37 99 29.

 

Allt om Mat är Sveriges i särklass största mattidning med 542 000 läsare (Orvesto 2010 Helår). Alla recept som presenteras under tidningens varumärke provlagas av egna kockar i redaktionens provkök.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.