Följ Bonnier Magazines & Brands

Årets mama 2013

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2013 19:00 CET

Årets mama 2013 är avgjord! Här är de mammor (och papan) som det har snackats om mest under året.

Årets mama: Charlotte Perrelli
Hon är en av våra största och klarast lysande stjärnmammor. Som vanligt med tusen bollar i luften; ny parfym, julskiva, turné, bokprojekt... Och på detta ny bebis. Charlotte, trebarnsmamma och hetare än någonsin!

Årets kulturmama: Martina Montelius
Med brinnande briljant intellekt och alltid toppton i debatten går hon nu från kredd till bredd, en rak linje mellan Teater Brunnsgatan fyra till tv:s ”På spåret”, och nämnde vi att hon skrivit en hyllad debutroman – också? Du är mäktig, Martina!

Årets karriärmama: Lili Assefa
Det är inte i strålkastarljuset som du hittar den klarast lysande stjärnan: kvinnan bakom Sveriges största kändisar, vars karriär verkligen tagit fart sedan hon blev mamma för två år sedan. Vi bugar för dig, oh, pr-drottning Lili!

Årets sportmama: Josefine Öqvist
I somras visade hon att det går utmärkt att vara nybliven mamma och samtidigt säkra ett EM-brons i fotboll. Sedan blev hon proffs i Frankrike. Tänk om alla kunde skruva den som du, Josefine!

Årets provokatörmama: Gunilla Persson
Pernilla Wahlgren vill låsa in denna blondin, Britt Ekland kallar henne för fejk. Faktum är att förmodligen ingen mamma tidigare – varken i Hollywood eller hemma – väckt så mycket känslor: varför provocerar du så, Gunilla?

Årets hjältemamas: Barnmorskorna
Å, å, å tjejer... Ni har världens viktigaste yrke. TACK barnmorskorna för att ni ledde Barnmorskeupproret. Nu fortsätter vi kampen!

Årets barnklädesdesigner: I dig denim
När det varken fanns coola eller sköna jeans åt barnen unisexdesignade Hanna Clavegård dem själv. Efter bara fyra år säljs I dig denim i 15 olika länder. Vi diggar dig till tusen, Hanna!

Årets papa: Nisse Edwall
Varsågod: vi ger dig själva sinnebilden av den välklädde moderna farsan. 2013 syntes och hördes han precis överallt, som i radions P3 och inte minst förstås i ”Pappapodden”. Vi vill hångla med dig, Nisse!


Utmärkelserna delades ut under galan Årets mama på Kungliga Operan måndagen den 18 november. Kvällens konferencier var mamas bloggare Kitty Jutbring och på scen stod rapparen Linda Pira.
– Årets mama är ett fantastiskt evenemang som engagerar och väcker en massa uppmärksamhet. I år är det extra speciellt då vi också firar 10 år som tidning! Som vanligt har vi en otroligt spännande och skön blandning av mammor och pappor som på olika sätt engagerat, inspirerat, imponerat och provocerat oss i år, säger Rebecka Edgren Aldén, chefredaktör för mama.

För mer information, kontakta:
Rebecka Edgren Aldén, chefredaktör mama, 08-736 50 36, rebecka@mama.bonnier.se.

Tidningen mama är ett inspirerande och peppande livsstilsmagasin för mammor. Magasinet utkommer med 13 nummer per år. Utmärkelsen Årets mama har delats ut sedan 2004.

Som Sveriges ledande tidskriftsutgivare erbjuder Bonnier Tidskrifter produkter som underhåller, berikar, vägleder och inspirerar.
Telefon: 08 736 53 00. Besöksadress: Sveavägen 53, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.