Följ Bonnier Magazines & Brands

Premiär för Bon travel - alla läsarresor på ett ställe

Nyhet   •   Okt 26, 2016 13:06 CEST

Läsarresorna blir allt fler och drar in allt mer pengar till förlaget. I dagarna lanserades Bon travel, en ny plattform som samlar alla varumärkens resor på ett och samma ställe.

Vid årets slut kommer cirka 3 500 läsare att ha följt med på någon av de 65 läsarresor som förlagets varumärken anordnat under året.

Antalet växer. Nästa år är målet att anordna 80 resor som lockar 4 000 läsare.

– Potentialen är jättestor på det här området, säger Annika Kvist, affärschef för Nya affärer.

Hon jobbar ständigt med att utveckla kringaffärerna, vars betydelse har ökat – och ökar – i takt med att intäkterna från den traditionella tidningsaffären minskar.

Läsarresorna är bara en del – men en populär och pengagenererande sådan.

– Vi har ökat vårt täckningsbidrag med 257 procent de senaste två åren, vilket är en enorm tillväxt. Det beror på att vi har förhandlat oss till bättre avtal med våra leverantörer samt ökat antalet resor, säger Annika Kvist.

I det ingår även event.

bonshop.se/bon-travel finns alla varumärkens resor samlade på ett och samma ställe. Det går att scrolla igenom utbudet, eller göra ett urval baserat på titel, intresse, hur länge man vill vara borta eller när man vill åka. En sorts resebyrå.

– Ja, det kan man säga. Vi ser att intresset är stort och vi tror att potentialen blir ännu större när man kan presentera alla resor tillsammans. Som besökare hittar man kanske en resa man inte visste att man var intresserad av.

Annika Kvist ser också potential i att utveckla kringaffärerna runt själva resorna ytterligare.

– Ska man iväg på en träningsresa så är man troligen intresserad av ett träningskit. Eller om man har varit på mat- och vinresa vill man kunna köpa något relaterat till det, som ett minne. Där kan vi göra mycket.

– Nytt för 2017 är också att vi kommer göra resor för andra bolag inom Bonnier – som en ny intäkt till oss. Vi kommer också förmedla Bonnier Publications expeditionsresor på Bonshop.se/bon-travel

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.