Följ Bonnier Magazines & Brands

Möt Bonnier Tidskrifters nya annonsdirektör

Nyhet   •   Jan 15, 2012 22:00 CET

Anna Ericson kör igång med full kraft redan från start på sin nya arbetsplats. Sedan Anna började förra måndagen (9 januari) har hon haft fullt upp med att rekrytera sex personer till Bonnier Tidskrifters nya digitala säljteam. De ska ta över efter att Binks säljuppdrag för Bonnier Tidskrifters sajter går ut den 1 februari.

Hej Anna, varför tog du jobbet på Bonnier Tidskrifter?
– Jag älskar magasin och Bonnier Tidskrifter har så många starka varumärken. Det här var en chans för mig att jobba med något jag brinner för.

Det är också utmanande med de stora förändringar vi står inför. Print är fortfarande den huvudsakliga inkomstkällan men man får inte vara rädd för det nya.

Hur kom du in på säljbanan? Vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har alltid varit intresserad av försäljning, redan som liten sålde jag lotter och arrangerade loppisar på vår garageuppfart. Efter gymnasiet började jag som telefonförsäljare och har sedan dess haft olika chefsroller från teamledare till VD. Jag har gått många utbildningar genom åren, fokus har varit marknadsföring, ledarskap och försäljning, bl a Bonnier management program samt Bonnier och kvinnorna.

När jag var 26 år blev jag en av Sverige yngsta kvinnliga vd:ar för Branschförlaget, ett bolag inom Bonnier Affärsinformation. Mellan 2005 och 2010 var jag annonschef på Aftonbladet, men gick därefter vidare till att bli försäljningsdirektör på Schibsted Tillväxtmedier för att få ökad insikt i den digitala utvecklingen. 

Avslutningsvis, är det något du vill tillägga?
– Det vi ska göra nu är att fortsätta vässa sågen för att bli den självklara parten för våra kunder när det gäller annonslösningar som ger effekt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.